DRC2017

About the School

Summer School

from 2004

Proceedings

papers, volumes

Events

Gallery

News programme participants speakers application venues

Kedves hallgatók, fiatal kutatók,

“Regime Change and Transitions across the Danubian Region: 1989 – 2009”
6th DRC Summer School on Regional Co-operation

címmel az Institute for the Danube Region and Central Europe (IDM), Bécs, és az IDResearch Kutatási és Képzési Kft. (IDR), Pécs, együttműködésben a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) és a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karával (PTE BTK) hatodik alkalommal DRC Regionális Nyári Egyetemet szervez 2009. július 5. és 12. között az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, Budapesten.

A rendezvény célja a regionális együttműködés jegyében új stratégiák megvitatása és kifejlesztése, a Dunamenti Régió és Közép-Európa fiatal kutatói számára magas szintű tudományos fórum biztosítása, a tudományos hálózatépítés lehetőségeinek megteremtése az Európai Kutatási Térségen belül, valamint a Dunamenti Rektorok Konferenciájának partneregyetemei közötti kapcsolatok további erősítése.

Workshop-ok:
1. Forradalmi változások és azok politikai hatásai Európára
2. A demokratizálódás gazdasági és társadalmi kilátásai
3. 1989, mint az újfajta regionális együttműködés előmozdítója – fókuszban a tudomány és a kutatás, valamint a kelet-közép-európai civil társadalom fejlesztése
4. Új geopolitikai korszak Kelet-Közép Európa államai számára? – A Duna-régió a nemzetközi kapcsolatokban 20 évvel a vasfüggöny leomlása után.

A fent említett témák alapján strukturált műhelyek keretében lehetőség nyílik a saját kutatási eredmények bemutatására és angol nyelvű tanulmányok publikálására a nyári egyetem évente megjelenő tanulmánykötetében.

A jelentkezéseket 2009. június 9-ig, e-mailen vagy faxon lehet benyújtani. A jelentkezés a Jelentkezési lap (LETÖLTÉS), egy szakmai önéletrajz és egy maximum 2 oldalas (a Nyári Egyetemen bemutatandó munkát összefoglaló) absztrakt egyidejű beküldésével történik.

További információ:
Vörös Zoltán
IDResearch Kft.
Tel.: +36-30-867-1955
Fax: +36-72-522-624
e-mail: voros@idresearch.hu
drcsummerschool.eu

Felhívás letöltése
Jelentkezési lap letöltése

MarkCon 2008 Supported by: International Visegrad Fund - Grant No. 20810161